Mucize Lezzetler

Arnavut Ciğeri ve Patates Kızartması Tarifi
Arnavut Ciğeri ve Patates Kızartması Tarifi
Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz lezzetli Arnavut ciğeri ve yanında patates kızartması.
Malzemeler:
Ciğer için;
- Yarım kilo zarı ayıklanmış ve temizlenmiş dana ciğer
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates kızartması için;
- 2 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarif:
- Patatesleri soyup yıkayın ve bir bıçak yardımı ile küp küp doğrayın.
- Soğanı ise salataya doğrar gibi yarım ay biçimde ince ince dilimleyip tuzlayın.
- Patatesleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün ilk hazensine ekleyip üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
- Ciğer için; temizlenmiş ciğerleri küp küp doğrayın.
- Cam bir kasenin içine un, mısır unu, baharatlar ve ciğeri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
- Ciğerleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün ikinci haznesine ekleyip, üzerine iki ölçü kaşığı sıvı yağ ilave edin.
- Patatesleri sebze-patates programında 25 dakikaya, ciğerleri ise ızgara programında 30 dakikaya ayarlayın.
- Ciğer ve patates kızartmanız hazır.
- Yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kırmızı soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!