Beef Wellington Tarifi

Beef Wellington Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Beef Wellington Tarifi

İngiliz mutfağının klasiği olan Beef Wellington; et, mantar ve milföy hamurunun bir araya geldiği nefis bir yemektir. Bu tarif, misafir sofralarınıza da yılbaşı sofranıza da çok yakışacak!

Malzemeler:

  • 600 g bütün bonfile
  • 500 g milföy hamuru
  • 250 g mantar
  • 200 g füme antrikot
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

Tarif:

  1. Mantarların kabuğunu soyun ve Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde çok kısa çekip kenara alın.
  2. Bütün bonfileyi geniş bir kaseye alıp tuz ve karabiber ile ovun.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’a en geniş, mümkünse döküm tavanızı koyup ısıtın.
  4. Zeytinyağını ekleyin ve bonfilenin her iki tarafını yüksek ateşte yaklaşık ikişer dakika çevirerek eti mühürleyin.
  5. Bu yapılan kısa mühürleme işlemiyle etin dış tabakası pişerken etin lezzetli suyu içinde kalır.
  6. Pişen etinizi kenara alın ve her tarafına hardal sürün.
  7. Arçelik Ankastre Ocak’ta eti pişirdiğiniz tavayı yağlayıp mantarları pişirin.
  8. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra suyunu çekince ocaktan alın.
  9. Tezgahınızı genişçe streç film ile kaplayın.
  10. Streç filmin üzerine aralarında boşluk kalmayacak şekilde ve birbirlerinin üzerine birer santim geçecek şekilde füme antrikotları yan yana dizin.
  11. Dizdiğiniz antrikotların üzerine mantarlı içi yayın ve pişirdiğiniz bonfileyi harcın üzerine oturtun.
  12. Daha sonra etin üst kısmını da kaplayacak şekilde birkaç dilim füme antrikot etini üzerine yerleştirin.
  13. Ardından dikkatlice streç film ile bonfileyi füme et dışında kalacak şekilde güzelce sarın.
  14. Sıkıca sardıktan sonra bu şekilde Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu bölümünde 30 dakika bekletin.
  15. Bu sırada tezgaha milföy hamurlarını alın.
  16. Bonfileyi saracak büyüklükte milföy hamurlarını kenarlarından birleştirin ve merdane yardımıyla açıp dikdörtgen oluşturun.
  17. Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirdiğiniz bonfileyi alın ve dikkatlice streç filmi çıkarıp milföy hamurunun ortasına yerleştirin.
  18. Sonra hamurun kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın.
  19. Sardıktan sonra hamurun üzerine bıçakla çapraz çizgiler atın.
  20. Arçelik Ankastre Fırın tepsinin üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra milföy hamuru ile sardığınız etinizi tepsiye alın.
  21. Üzerine sürmek için bir kasede yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
  22. Hamurun üzerine bu karışımı sürün.
  23. Önceden 200 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da orta pişmiş için 20 dakika, iyi pişmiş için 40-45 dakika kadar pişirin.
  24. Piştikten sonra biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
284630 EI No Frost Buzdolabı
16
  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Soğutma Teknolojisi : No Frost
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • Mavi Işık Teknolojisi : Mavi ışık teknolojisi ile aydınlatılan sebze ve meyveler tıpkı tabiattaymış gibi ışık almaya devam ederek tazelikleri daha uzun süre korunur.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • Kapı Yönü Değiştirme : Yok
  • Kahvaltılık Çekmecesi : Kahvaltılık çekmecesi hem kısa sürede tüketilecek et ve balıklar hem de kahvaltılık malzemelerin soğuk olarak saklanması için ideal bir alandır.
AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.