Mucize Lezzetler

Bezelyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?
Bezelyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?
Hafif kavrulmuş çam fıstıklarıyla lezzetine lezzet kattığımız bezelyeli dip sos tarifi.
Malzemeler:
- 50 g çam fıstığı
- 500 g bezelye (haşlanmış)
- 4 yaprak taze fesleğen
- 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Püf Noktaları:
- Sosun sulu bir püre gibi olmasını engellemek için zeytinyağını mutlaka kullanın.
Tarif:
- Taze fesleğen yapraklarını yıkayıp doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada çam fıstıklarını hafif kavurun.
- Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti ‘nin içine bezelye, kavrulmuş çam fıstığı, fesleğen, zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzunu ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.
- Bezelyeli dip sosunuz hazır.
Afiyet Olsun!