Bezelyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?

Bezelyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Bezelyeli Dip Sos Nasıl Yapılır?

Hafif kavrulmuş çam fıstıklarıyla lezzetine lezzet kattığımız bezelyeli dip sos tarifi.

Malzemeler:

  • 50 g çam fıstığı
  • 500 g bezelye (haşlanmış)
  • 4 yaprak taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Püf Noktaları:

  • Sosun sulu bir püre gibi olmasını engellemek için zeytinyağını mutlaka kullanın.

Tarif:

  1. Taze fesleğen yapraklarını yıkayıp doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada çam fıstıklarını hafif kavurun.
  3. Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti ‘nin içine bezelye, kavrulmuş çam fıstığı, fesleğen, zeytinyağı, karabiber ve deniz tuzunu ekleyip püre haline gelene kadar karıştırın.
  4. Bezelyeli dip sosunuz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
RHB 6050 Resital RHB_6050_variant
21
  • Güç : 1500 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Doğrama : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet