Cevizli Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?

Cevizli Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Cevizli Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?

Hafif bir öğün arayanlar için ana yemek yerine geçebilecek kadar nefis bir tarif...

Malzemeler:

  • 3 diş sarımsak
  • 500 g biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püf Noktaları:

  • Biber ve sarımsakları pişirmeden önce mutlaka soteleyin.

Tarif:

  1. Öncelikle sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
  2. Biberleri yıkayıp, tohumlarını ise temizleyin ve iri iri doğrayın.
  3. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici ‘yi basınçsız pişirme programına alın.
  4. Ardından zeytinyağını ekleyip kızdırın ve sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyin.
  5. Son olarak içerisine baharatlar ve suyu ekleyip Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici ‘nin basınçsız pişirme programında 140 derece sıcaklıkta 20 dakika pişirin.
  6. Pişen biberleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Derin bir kasenin içine yoğurt, sirke, ceviz içi ve biberleri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
  8. Cevizli biber yoğurtlamanız hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
40
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L