Mucize Lezzetler

Cevizli Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
Cevizli Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
Hafif bir öğün arayanlar için ana yemek yerine geçebilecek kadar nefis bir tarif...
Malzemeler:
- 3 diş sarımsak
- 500 g biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Püf Noktaları:
- Biber ve sarımsakları pişirmeden önce mutlaka soteleyin.
Tarif:
- Öncelikle sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
- Biberleri yıkayıp, tohumlarını ise temizleyin ve iri iri doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici ‘yi basınçsız pişirme programına alın.
- Ardından zeytinyağını ekleyip kızdırın ve sarımsak ve biberleri ekleyip soteleyin.
- Son olarak içerisine baharatlar ve suyu ekleyip Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici ‘nin basınçsız pişirme programında 140 derece sıcaklıkta 20 dakika pişirin.
- Pişen biberleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Derin bir kasenin içine yoğurt, sirke, ceviz içi ve biberleri ekleyip iyice birbirine harmanlayın.
- Cevizli biber yoğurtlamanız hazır.
Afiyet Olsun!