Ev Yapımı Galeta Unu Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Galeta Unu Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Ev Yapımı Galeta Unu Nasıl Yapılır?

Son yıllarda ülkemizde giderek artan ekmek israfına evde çok basit yöntem…

Malzemeler:

  • 2 adet bayat ekmek

Tarif:

  1. Bayat ekmeklerinizi minik minik ufalayın.
  2. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisinin üzerine aralarında boşluklar olacak şekilde yerleştirin.
  3. Önceden ısıttığınız 150 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin.
  4. Oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra Arçelik Resital Doğrayıcı’dan geçirin.
  5. Kavanozların içinde ya da kilitli buzdolabı poşetinin içinde oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun!

NOTLAR

  • Fırının düşük sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
  • Amaç kızarmalarından çok hafif kuru olmalarını sağlamak
  • Galeta ununu kızartma için kullanabileceğiniz gibi yemeklerin içerisinde de tüketebilirsiniz.

İlgili Ürünler

AFC 470 D Buhar Destekli Fırın
1
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Homewhiz : HomeWhiz teknolojisiyle fırınınıza akıllı cihazınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz her yerden fırınınızı kontrol edip çalıştırabilirsiniz.
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.
DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var