Mucize Lezzetler

Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır?
Fasulye Ezmesi Nasıl Yapılır?
A ve B vitamini barındıran, çok pratik ve en az o kadar lezzetli olan fasulye mezesi tarifi...
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 dilim çemensiz pastırma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Püf noktaları:
- Fasulyelerin haşlanmış olmasına dikkat edin.
Tarif:
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’nin içine fasulye, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Ardından ezmeyi servis tabağına yayın.
- Pastırmayı minik parçalara bölün.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada tereyağını eritin.
- Pastırmayı ve kırmızı tatlı toz biberi ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
- Pastırmalı sosu fasulye ezmesinin üzerine gezdirin.
- Fasulye ezmeniz hazır.
Afiyet Olsun!