Mucize Lezzetler

Fesleğenli Humus Nasıl Yapılır?
Fesleğenli Humus Nasıl Yapılır?
Arap mutfağının en sevilen lezzetlerinden fesleğenli humus tarifini sizin için denedik.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım demet fesleğen
- 5 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 diş kabukları soyulmuş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Fesleğen
- Zeytinyağı
Tarif:
- Fesleğenleri iyice yıkayın ve yapraklarını dallardan ayırın.
- Arçelik Skylight® Blender’ in içine tahin, zeytinyağı, limon suyu, su, yoğurt, sarımsak, baharatlar, nohut ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
- Fesleğenli humusunuz hazır.
- Üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyin ve bir biraz zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun!