Fesleğenli Humus Nasıl Yapılır?

Fesleğenli Humus Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Fesleğenli Humus Nasıl Yapılır?

Arap mutfağının en sevilen lezzetlerinden fesleğenli humus tarifini sizin için denedik.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet fesleğen
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş kabukları soyulmuş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Fesleğen
  • Zeytinyağı

Tarif:

  1. Fesleğenleri iyice yıkayın ve yapraklarını dallardan ayırın.
  2. Arçelik Skylight® Blender’ in içine tahin, zeytinyağı, limon suyu, su, yoğurt, sarımsak, baharatlar, nohut ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
  3. Fesleğenli humusunuz hazır.
  4. Üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyin ve bir biraz zeytinyağı gezdirin.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

TB 9285 CI Skylight® Blender
2
  • Güç : 800 W
  • Hız Kademesi Ayarı : 6
  • Hız Kademesi Ayarı : Var
  • Ölçü Kabı : 1500
  • Sürahi Malzemesi : Cam
  • Buz Kırma Fonksiyonu : Var