Mucize Lezzetler

Fırında Çipura Tarifi
Fırında Çipura Tarifi
Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği yemeye ne dersiniz?
Malzemeler:
- 3 adet deniz çuprası
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin;
- Taze nane
- Taze kekik
- Limon dilimleri
Tarif:
- İlk olarak ayıklanmış ve yıkanmış çipuraları sularının iyice süzülmesi için yarım saat kadar süzgeçte bekletin.
- Limonu ise halka halka dilimleyin.
- Kurutmadan ve her tarafının en iyi şekilde pişmesini sağlayan yumuşacık balıklar için çipuraları Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ ın A Fry Tel tepsisine dizin.
- Keskin bir bıçak yardımıyla balıkların üzerine yatay 3 kesik atın ve iç kısımlarına 1’er adet limon dilimi ekleyin.
- Cam bir kase içinde zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi karıştırıp bir fırça yardımı ile balıkların üstlerine sürün.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’da balıkları 45 dakika pişirin.
- Fırında çipuralarınız hazır.
- Taze nane, kekik ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.