Fırında Tatlı Kabak

Fırında Tatlı Kabak

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Fırında Tatlı Kabak

Doğal lezzetiyle ön plana çıkan balkabağı, zeytinyağı ve baharatlarla fırında muazzam bir tatlıya dönüşüyor.

Malzemeler:

  • 1 orta boy balkabağı
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yaklaşık 1/4 su bardağı su

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Fırın'ı önceden 200 dereceye ısıtın.
  2. Balkabağını ikiye bölün ve bir kaşıkla liflerini ve tohumları alın.
  3. Her iki kabak yarımını da yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Tepsiye suyu dökün.
  6. Kabağı gerçekten yumuşayana ve keskin bir bıçağın ucuyla kolayca delinebilene kadar yaklaşık 40-45 dakika Arçelik Ankastre Fırın'da pişirin.
  7. Kabağın yanmadığından emin olmak için ara sıra kontrol edin. Suyun bittiğini ve kabağın pişmediğini fark ederseniz su eklemeyi unutmayın.
  8. Kabak tamamen piştiğinde fırından çıkarın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin.
  9. Kaşık ya da dondurma kaşığıyla kabağın etini alıp servis tabağına alın.
  10. İsterseniz patates eziciyle ezin ve üzerine taze otlar serpip servis edin.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

9549 CBDG Ankastre Fırın
3
  • Motor Teknolojisi : AeroPerfect
  • Buhar Destekli Pişirme : SteamWell Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : Teleskopik ray sistemi ve yeni tel ızgara sayesinde tepsinizi fırın içerisinde kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Arka duvarda bulunan özel katalitik malzeme, pişirme sırasında sıçrayan, görüntü kirliliğine ve kötü kokulara neden olan yağ artıklarını emerek temizliği kolaylaştırır.