Gremolata Nasıl Yapılır?

Gremolata Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Gremolata Nasıl Yapılır?

İnce kıyılmış Akdeniz yeşillikleri ve baharatlardan oluşan geleneksel bir İtalyan çeşnisi olan gremolata’yı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet kişniş
  • Yarım demet taze nane
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 adet yeşil limon
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püf Noktaları:

  • Yeşil limonu rendelerken acı bir tat vermemesi için beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.
  • Kapaklı bir kase içinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tarif:

  1. İlk olarak bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz maydanoz, kişniş ve taze naneyi incecik kıyın.
  2. Yeşil limonun kabuklarını rendeleyip, sarımsakları ise küçük parçalar halinde kıyın.
  3. Arçelik Rendeli El Blender ’ın içine bütün malzemeleri koyup, hafif taneli kalacak şekilde karıştırın.
  4. Gremolata sosunuz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

RHB 6050 Resital RHB_6050_variant
21
  • Güç : 1500 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Doğrama : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet