Mucize Lezzetler

Harissa Sos Nasıl Yapılır? (How To)
Harissa Sos Nasıl Yapılır? (How To)
Sandviçlerinizde kullanabileceğiniz, hatta ekmeğin üzerine sürüp afiyetle de yiyebileceğiniz Arap mutfağının en sevilen soslarından Harissa sos tarifi...
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı et suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan sos tenceresinde tereyağını yakmadan eritin.
- Unu ekleyip rengi koyulaşana kadar kavurun.
- Tuz, karabiber, et ve tavuk suyunu karışıma ekleyip karıştırın.
- Orta ateşte pişen sos koyulaşmaya başlayınca Arçelik Ankastre Ocak’tan alın.
- Gravy sosunuz hazır.
- Afiyet olsun!
- Tereyağını yakmadan eritmeye özen gösterin.
- Un tencerenin dibine yapışsa bile kavurmaya devam edin.
- Gravy sosu çeşitli şekillerde servis edebilirsiniz.
- Izgara Tavuk veya Bonfile ile servis edebilirsiniz.