Mucize Lezzetler

Hurmalı Fas Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Fas Kurabiyesi Tarifi
Fas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan hurmalı kurabiyeyi, bol köpüklü kahve eşliğinde deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 125 g tereyağı (Eritilmiş)
- 1 adet yumurta akı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için:
- 1 su bardağı yumuşak hurma
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine tereyağı, toz şeker, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, un, vanilya ve kabartma tozunu koyup ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti‘nin içine hurma, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Hazır olan hamurdan ve harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, ikisini elinizle iyice harmanlayın ve bastırarak açın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları dizin.
- Önceden ısıtılmış180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ’da üstü kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri ılımaya bırakın.
- Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ’nde hazırlamış olduğunuz bol köpüklü kahve eşliğinde kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik.