Mucize Lezzetler

İncir Reçeli Tarifi
İncir Reçeli Tarifi
Kaynadıkça ve şekerle buluştukça ortaya çıkan nefis kıvamı ile incir reçeli tarifimiz.
Malzemeler:
- 1 kg taze incir
- 1 kg toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif:
- İncirleri iyice yıkayın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiriciv’yi reçel modunda 140 derece sıcaklıkta 40 dakika çalıştırın.
- Ardından içine incirleri ve şekeri koyup kaynatın.
- Kaynarken üzerinde oluşan köpükleri temizleyin.
- Son olarak limon suyunu ekleyin.
- Hazır olan reçelinizi sıcak sıcak kavanozlara doldurup oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde hazırlamış olduğunuz çay eşliğinde incir reçelinizi, kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik