Mucize Lezzetler

İtalyan Paskalya Ekmeği̇ Tari̇fi
İtalyan Paskalya Ekmeği̇ Tari̇fi
Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve vanilya ile tatlandırılmış, tatlı börek tarzı bir hamurla yapılan İtalyan lezzet paskalya ekmeği tarifi.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 3 büyük yumurta
- 70 g toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
- Süsleme şekeri
- 2 yumurta sarısı
Tarif:
- Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine un, şeker, tuz, limon kabuğu, maya, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hamuru temiz, hafif yağlanmış bir kaseye aktarın.
- Hamurun üzerini streç filmle örtün ve 2 saat kabarmaya bırakın.
- Tezgahın üzerine hafif un serpin.
- Hamuru 8’ e bölüp her bir parçayı ikiye bölerek 16 parça elde edin.
- İki hamur parçasını 10 inç uzunluğunda şeritler halinde elinizle yuvarlayın.
- Hamurları üstte birleştirin ve bir örgü oluşturmak için hamurları birlikte örün.
- Son olarak çelenk oluşturmak için üst ve alt uçları birleştirin.
- Kalan hamurlara tekrar aynı işlemi uygulayın.
- Hazır olan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Fırın tepsisini streç filmle örtün ve tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Paskalya ekmeklerinin üzerini çırpılmış yumurta ile hafifçe fırçalayın ve süsleme şekeri serpiştirin.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 25 dakika pişirin.
- İtalyan paskalya ekmeğiniz hazır.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay & Filtre Kahve Makinesi ’nde demlediğiniz çay eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.