Mucize Lezzetler

Karides Kroket Tarifi
Karides Kroket Tarifi
Karidesleri farklı tatlarla harmanlayıp çıtır çıtır yemek ister misiniz?
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- 100 gr haşlanmış jumbo karides
- 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’v ta yer alan tavada tereyağını yakmadan eritin.
- Üzerine unu ilave edip, pembeleşmeye başladığında süt, kaşar peynir rendesi, Hindistan cevizi rendesi, karides ve tuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Ardından soğumaya bırakın.
- Karışımdan büyük parçalar kopararak şekil verin.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tencerede karides kroketleri kızartın.
Afiyet olsun
Sponsorlu içerik