Mucize Lezzetler

Karidesli ve Kremalı Spagetti Tarifi
Karidesli ve Kremalı Spagetti Tarifi
Jumbo karidesin başrol olduğu nefis kremalı bir spagetti tarifimiz var!
Malzemeler:
- 1 paket yassı spagetti
- 400 g jumbo karides
- 4 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 g toz parmesan
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 yaprak fesleğen
Tarif:
- Sarımsakları soyup doğrayın, domatesi de rendeleyin.
- Makarnayı haşlamak için Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencerede suyu kaynatın.
- Yassı spagettileri 8-9 dakika haşlayın.
- Bu sırada temizlenmiş jumbo karidesleri pişirmek için Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tavaya zeytinyağını alıp ısıtın.
- Yağ kızınca karidesleri tavaya alın ve sotelemeye başlayın.
- Karideslere sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip pişirmeye devam edin.
- Üzerine kremayı, parmesanı, salçayı ve domates rendesini ekleyip karıştırın.
- Haşladığınız makarnayı süzün ve bu tavaya ilave edip karıştırın ve Arçelik Ankastre Ocak’ın altını kapatın.
- Makarnayı servis tabağına alıp üzerine fesleğen yaprakları serpin.
Afiyet olsun!