Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Yemeklerinize lezzet ve aroma katacak sağlıklı kemik suyu tarifi.

Malzemeler:

  • 5 adet dana kemiği
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 litre su

Tarif:

  1. Havuç ve soğanın kabuklarını soyup kabaca doğrayın.
  2. Geniş bir cam kase içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su ve sirke ekleyip 1 saat bekletin.
  3. Ardından süzdüğünüz kemikleri, havuç ve soğanı Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici nin içine ekleyip suyu ilave edin ve ana kapağı kapatın.
  4. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi basınçlı pişirme programında 60 dakikaya ayarlayın.
  5. Pişen kemik suyunuzu süzgeç yardımı ile süzün.
  6. Kemik suyunuz hazır.
  7. Yemeklerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
40
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
278550 EI No Frost Buzdolabı
1
  • Soğutma Teknolojisi : Aerofresh
  • Kapı Yönü Değiştirme : Kapı alt ve üstlerinde bulunan menteşe yerleri değiştirilerek, kapıların kapanma yönleri sağa veya sola kapanacak şekilde ayarlanabilir.
  • Dondurucu Bölme Teknolojisi : Sabit Set Değerli
  • FullFresh+ Teknolojisi : FullFresh+ teknolojisine sahip buzdolapları özel sebzelik tasarımı ve hava kanalları sayesinde hassas bir nem kontrolü sağlar.
  • ProSmart™ Inverter Kompresör : Prosmart Inverter Kompresör devir değişimlerini ideal şekilde düzenler. Sıcaklık dalgalanmalarını en aza indirerek daha az enerjiyle daha etkin bir soğutma sağlar.
  • VitaminZone Teknolojisi : Gün döngüsü teknolojisi VitaminZone ile meyve ve sebzeler uzun süre tazeliklerini korurken vitamin değerlerini de kaybetmiyor.
  • Toplam Hacim (L) : 551 L