Mucize Lezzetler

Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır
Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır
Mevsiminde toplanan kurutulmuş domatesler sayesinde kırmızı rengi alan kırmızı pesto sos tarifi…
Malzemeler:
- 3 diş sarımsak
- 2/3 su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
- 1 adet domates
- 7-8 adet kurutulmuş domates
- 8-10 yaprak fesleğen
- 1 adet chili biber
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Karabiber
- Tuz
Tarif:
- İnce ince doğranan sarımsaklar Arçelik Ankastre Ocak’ta zeytinyağı ile kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurulur.
- Ardından ayrı bir tavada çam fıstıkları kavurun.
- Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine; kavurduğunuz çam fıstıkları ve sarımsaklı zeytinyağını dökün.
- Üzerine taze doğranmış domates, çam fıstığı, parmesan, kırmızı kapya biber, fesleğen, kuru domates, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Arçelik Resital Doğrayıcı’da çekmeye başlayın.
- İyice çekip homojen bir kıvama gelince sosunuz hazır.
Afiyet olsun!
NOTLAR :
- Sarımsağı zeytinyağında kavurup kullanmak, aromasını vermesini sağlar.
- Çam fıstıklarını kavururken devamlı karıştırmak ya da tavayı hareket ettirmek yanmasını engeller.
- Acı sevmiyorsanız tarifte chili biber yerine kapya biber kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu bir hafta buzdolabında ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz.