Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır

Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Kırmızı Pesto Sos Nasıl Yapılır

Mevsiminde toplanan kurutulmuş domatesler sayesinde kırmızı rengi alan kırmızı pesto sos tarifi…

Malzemeler:

  • 3 diş sarımsak
  • 2/3 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • 1 adet domates
  • 7-8 adet kurutulmuş domates
  • 8-10 yaprak fesleğen
  • 1 adet chili biber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Karabiber
  • Tuz

Tarif:

  1. İnce ince doğranan sarımsaklar Arçelik Ankastre Ocak’ta zeytinyağı ile kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurulur.
  2. Ardından ayrı bir tavada çam fıstıkları kavurun.
  3. Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine; kavurduğunuz çam fıstıkları ve sarımsaklı zeytinyağını dökün.
  4. Üzerine taze doğranmış domates, çam fıstığı, parmesan, kırmızı kapya biber, fesleğen, kuru domates, tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Arçelik Resital Doğrayıcı’da çekmeye başlayın.
  6. İyice çekip homojen bir kıvama gelince sosunuz hazır.

Afiyet olsun!

NOTLAR :

  • Sarımsağı zeytinyağında kavurup kullanmak, aromasını vermesini sağlar.
  • Çam fıstıklarını kavururken devamlı karıştırmak ya da tavayı hareket ettirmek yanmasını engeller.
  • Acı sevmiyorsanız tarifte chili biber yerine kapya biber kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu bir hafta buzdolabında ağzı kapalı şekilde muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
DO 6964 C Resital Doğrayıcı
3
  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var