Mucize Lezzetler

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi
Kıyma ve en sevilen sebzelerin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bezelye yemeği…
Malzemeler:
- 350 g bezelye
- 10-15 adet taze fasulye
- 250 g kıyma
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
- Taze fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
- Patates ve havucun kabuklarını soyup küp küp kesin.
- Soğanın ise kabuklarını temizleyip yemeklik doğrayın.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ yi manuel program- basınçlı pişirme modunda 25 dakikaya ayarlayın.
- Haznenin içine zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğan, kıyma ve biber salçasını ekleyip 5 dakika kavurun.
- Ardından bezelye, taze fasulye, patates, havuç, tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyip ana kapağı kapatın.
- Kıymalı bezelye yemeğiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!