Mucize Lezzetler

Kremalı Yabani Mantar Tarifi
Kremalı Yabani Mantar Tarifi
Karışık mantar, sarımsak ve bir miktar krema ile yapılan çorba, hızlı bir öğle yemeği veya akşam yemeği için mükemmel bir seçim.
Malzemeler:
- 400 g karışık yabani mantar
- 1 litre sebze suyu
- 10 g kurutulmuş porçini mantarı
- 100 ml krema
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Sotelenmiş mantar
Tarif:
- Yabani mantarları bir bıçak yardımı ile küçük küçük doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine porçini mantarı, doğradığınız mantarlar, rendelenmiş soğan ve zeytinyağını ekleyip kokusu çıkana kadar 10 dakika soteleyin.
- Ardından içine sarımsak, kekik, tuz, karabiber ve sebze suyunu ekleyip 15 dakika pişirin.
- Pişen mantar çorbasının pürüzsüz olması için Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- En son kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Kremalı yabani mantar çorbanız hazır.
- Üzerini sotelediğiniz mantarlar ile süsleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!