Mucize Lezzetler

Labneli Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?
Labneli Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?
Köz patlıcanı labne peyniri ile mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 200 g Labne peyniri
- 3 adet ince uzun patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
- Maydanoz
Püf Noktaları:
- Ezme için patlıcanların mutlaka közlenmiş olması gerekmektedir.
Tarif:
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti ‘nin içine labne peyniri, sarımsak, tuz, pul biber, maydanoz, ceviz içi ve zeytinyağını koyup karıştırın.
- Ardından Arçelik Ankastre Ocak’ta patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
- Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları bir kaseye alın ve üzerine hazırladığınız labne peynirli sosu döküp iyice harmanlayın.
- Hazır olan patlıcan salatanızı sunum tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!