Labneli Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?

Labneli Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Labneli Patlıcan Ezmesi Nasıl Yapılır?

Köz patlıcanı labne peyniri ile mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 200 g Labne peyniri
  • 3 adet ince uzun patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri için;

  • Maydanoz

Püf Noktaları:

  • Ezme için patlıcanların mutlaka közlenmiş olması gerekmektedir.

Tarif:

  1. Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti ‘nin içine labne peyniri, sarımsak, tuz, pul biber, maydanoz, ceviz içi ve zeytinyağını koyup karıştırın.
  2. Ardından Arçelik Ankastre Ocak’ta patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
  3. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları bir kaseye alın ve üzerine hazırladığınız labne peynirli sosu döküp iyice harmanlayın.
  4. Hazır olan patlıcan salatanızı sunum tabağına alıp üzerini maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

RHB 6050 Resital RHB_6050_variant
21
  • Güç : 1500 W
  • Hız Kademesi (Adet) : 2
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Doğrama : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet
OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak