Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Mantarlı Pilav Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 10 adet küçük boy kültür mantarı
  • 2yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Taze kekik

Tarif:

  1. İlk olarak mantarları yıkayıp, ikiye bölün.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan pilav tenceresinde tereyağını eritin.
  3. İçine pirinç ve tuzu ekleyip kısık ateşte 2 dakika kavurup, suyu ekleyin.
  4. Ardından kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Bu sırada Arçelik Ankastre Ocak ‘ta ayrı bir derin tavada sıvı yağını kızdırın. 
  6. İçine dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin. 
  7. En son sotelediğiniz mantarları pilavla harmanlayın.
  8. Taze kekik ile süslediğiniz mantarlı pilavınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak