Mucize Lezzetler

Mantarlı Pilav Tarifi
Mantarlı Pilav Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 10 adet küçük boy kültür mantarı
- 2yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
- Taze kekik
Tarif:
- İlk olarak mantarları yıkayıp, ikiye bölün.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan pilav tenceresinde tereyağını eritin.
- İçine pirinç ve tuzu ekleyip kısık ateşte 2 dakika kavurup, suyu ekleyin.
- Ardından kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
- Bu sırada Arçelik Ankastre Ocak ‘ta ayrı bir derin tavada sıvı yağını kızdırın.
- İçine dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin.
- En son sotelediğiniz mantarları pilavla harmanlayın.
- Taze kekik ile süslediğiniz mantarlı pilavınızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!