Mucize Lezzetler

Nar Soslu Sebzeli Et
Nar Soslu Sebzeli Et
Ne yapsam diye düşünenler ve menülerinde değişik tarif arayanlar için ızgara sebzeler eşliğinde nar soslu dana bonfile hazırladık.
Malzemeler:
- 4 parça dana bonfile
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet sarı biber
- 1 baş sarımsak
- 2 dal taze biberiye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar tanesi
Tarif:
- Bir kase içerisine etleri alın.
- Üzerine zeytinyağı, nar taneleri, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Taze biberiye dallarını da atın ve bekletin.
- Bir baş sarımsağı ortasından ikiye kesin.
- Arçelik Ankastre Ocak'ta demir döküm tavanızı iyice ısıtın.
- Kızdırdığınız tavaya beklettiğiniz etleri alın.
- Biber, sarımsak, mantar ve domatesleri de tavaya alıp iki tarafını da Arçelik Ankastre Ocak'ta iyice pişirin.
- Pişen etler ve sebzelerinizi servis tabağına alın.
- Sıcak olarak servis edin.