Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz içeceklerinden biri olan ve damakları ferahlatan Osmanlı şerbeti tarifi…

Malzemeler:

  • 8-10 adet karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su
  • 1 adet limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 200 g kuru kırmızı erik
  • 9 adet kuru kayısı

Püf Noktaları

  • Kuru meyveler yumuşayana kadar şerbeti kaynatmaya devam edin.

Tarif:

  1. İlk olarak Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine su, tarçın, karanfil ve şekeri koyup kaynatma programda 100 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayın.
  2. 5 dakika kaynayınca üzerine kuru kayısı ve kuru kırmızı erikleri ekleyin.
  3. Biraz daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.
  4. 40 dakika sonunda şerbetiniz hazır.
  5. Oda sıcaklığına gelen şerbetin suyunu süzüp, sürahiye doldurun.
  6. Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat soğutun.
  7. Osmanlı şerbetiniz hazır.
  8. Soğuk soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!