Mucize Lezzetler

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?
Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?
Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz içeceklerinden biri olan ve damakları ferahlatan Osmanlı şerbeti tarifi…
Malzemeler:
- 8-10 adet karanfil
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
- 1 adet limon
- 1 adet çubuk tarçın
- 200 g kuru kırmızı erik
- 9 adet kuru kayısı
Püf Noktaları
- Kuru meyveler yumuşayana kadar şerbeti kaynatmaya devam edin.
Tarif:
- İlk olarak Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine su, tarçın, karanfil ve şekeri koyup kaynatma programda 100 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayın.
- 5 dakika kaynayınca üzerine kuru kayısı ve kuru kırmızı erikleri ekleyin.
- Biraz daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.
- 40 dakika sonunda şerbetiniz hazır.
- Oda sıcaklığına gelen şerbetin suyunu süzüp, sürahiye doldurun.
- Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda 1 saat soğutun.
- Osmanlı şerbetiniz hazır.
- Soğuk soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!