Mucize Lezzetler

Pancar ve Barbunyalı Vegan Hamburger Tarifi
Pancar ve Barbunyalı Vegan Hamburger Tarifi
Karamelize soğanların arasında nefis vegan hamburger köftesi! Bu hamburger büyük küçük herkesi mutlu edecek…
Malzemeler:
- 1 adet pancar
- 1 su bardağı barbunya
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 çay bardağı bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 7-8 dal roka
- 4 adet hamburger ekmeği
Karamelize soğan için;
- 1 büyük boy soğan
- 1 yemek toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarif:
- Arçelik Ankastre Ocak’ta barbunyaları derin suda pişene kadar yaklaşık 45 dakika haşlayın.
- Pancarı da aynı şekilde Arçelik Ankastre Ocak’ta yarım saat haşlayın.
- Haşlanan barbunyaları süzün.
- Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde barbunyaları püre haline getirin.
- Pancarı da kabuğunu soyup rendeleyin.
- Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine kuru soğanı rendeleyin.
- Üzerine barbunya ve pancarı ekleyin.
- Ardından ekmek kırıntıları, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcından iri parçalar koparıp yağladığınız elinizle şekil verin.
- Hazırladığınız köfteleri Arçelik No Frost Buzdolabı’nda yarım saat dinlendirin.
- Bu sırada karamelize soğan için soğanları piyazlık doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya yağı alıp ısıtın.
- Üzerine soğanları ve toz şekeri ilave ederek karıştırın.
- Soğanlar karamelize olana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen soğanları kenara alın.
- Dinlenen köfteleri pişirmek için Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavaya yağı alıp ısıtın.
- Isınan yağda köftelerin iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
- Hamburger ekmeklerinin tabanına karamelize soğanı yayın.
- Üzerine pişirdiğiniz köfteyi koyup yeniden karamelize soğan koyun.
- Son olarak taze roka yapraklarını ekleyip hamburger ekmeğini kapatın.
- Hamburgerlerinizi sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!