Mucize Lezzetler

Patatesli Kabak Mücver Tarifi
Patatesli Kabak Mücver Tarifi
Enfes bir yoğurt sos ile servis edilen lezzetli patatesli kabak mücverler…
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 3 dal yeşil soğan
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet taze nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarif:
- Patates, kabak ve soğanın kabuklarını soyup kabaca doğrayın.
- Ardından Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nden geçirin.
- Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi bir bıçak yardımı ile ince ince kıyın.
- Harcı için; derin bir cam kaseye yumurta, tuz, pul biber, karabiber, kabartma tozu ve unu ekleyerek bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışıma kabak, patates, soğan ve ince ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip tüm malzemeyi nazikçe karıştırmaya devam edin.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tavaya sıvı yağ ekleyip kızdırın ve karışımdan birer kaşık alarak kızgın yağa dökün.
- Alt tarafı kızardığında mücverleri dikkatli bir şekilde ters çevirerek her iki yüzünü de altın rengi olana kadar kızartın.
- Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serdiğiniz tabağa mücverlerinizi koyabilirsiniz.
- Patatesli kabak mücverleriniz hazır.
- Bir kase yoğurt eşliğinde patatesli kabak mücverlerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!