Mucize Lezzetler

Portakallı Kuzu Yahni Tarifi
Portakallı Kuzu Yahni Tarifi
C vitamini kaynağı olan portakal suyunun, kuzu etiyle lezzetleşmiş en zengin hali.
Malzemeler:
- 500 gr iri doğranmış kuzu eti (kuzunun kol kısmı)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı nohut
- 2 adet soğan
- 2 adet portakal
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 4 adet yeşil biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Nar
- Maydanoz
- Kuru kayısı (Haşlanmış)
Tarif:
- Nohutu bir gece öncesinden ıslatın.
- Kuzunun kol kısmını iri iri kuşbaşı olarak doğrayın.
- Soğan patates havuç ve yeşil biberleri doğrayıp, sarımsakları ise dövün.
- Portakalları sıkıp suyunu kenara ayırın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın.
- Ardından etleri koyun. Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun ve altını kapatın.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’ye soğan, sarımsak ve kavurduğunuz etleri ilave edip karıştırın.
- En son sebzeleri, nohutu salçayı, portakal suyunu, baharatları ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna alıp 40 dakika pişirin.
- Portakallı kuzu yahninizin üzerini nar, maydanoz ve haşlanmış kayısı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!