Portakallı Kuzu Yahni Tarifi

Portakallı Kuzu Yahni Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Portakallı Kuzu Yahni Tarifi

C vitamini kaynağı olan portakal suyunun, kuzu etiyle lezzetleşmiş en zengin hali.

Malzemeler:

  • 500 gr iri doğranmış kuzu eti (kuzunun kol kısmı)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 adet soğan
  • 2 adet portakal
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 4 adet yeşil biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Nar
  • Maydanoz
  • Kuru kayısı (Haşlanmış)

Tarif:

  1. Nohutu bir gece öncesinden ıslatın.
  2. Kuzunun kol kısmını iri iri kuşbaşı olarak doğrayın.
  3. Soğan patates havuç ve yeşil biberleri doğrayıp, sarımsakları ise dövün.
  4. Portakalları sıkıp suyunu kenara ayırın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın.
  6. Ardından etleri koyun. Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun ve altını kapatın.
  7. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’ye soğan, sarımsak ve kavurduğunuz etleri ilave edip karıştırın.
  8. En son sebzeleri, nohutu salçayı, portakal suyunu, baharatları ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
  9. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi yahni moduna alıp 40 dakika pişirin.
  10. Portakallı kuzu yahninizin üzerini nar, maydanoz ve haşlanmış kayısı ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
MC 6056 I Gurme Şef® Çok Amaçlı Pişirici
155
  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L