Mucize Lezzetler

Portakallı Parfe
Portakallı Parfe
Hafifliğiyle sofranıza bahar getiren bu tatlı sıvı krema, şeker, vanilya ve taze portakalın muhteşem buluşması!
Malzemeler:
- 500 ml sıvı krema
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2 paket bisküvi
- 1 su bardagi doğranmış portakal
- Yarım çay bardağı kırılmış badem
- Yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
- Taze nane
Tarif:
- Krema, toz şeker, vanilya özütünü Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve sertleşene kadar iyice çırpmaya başlayın.
- Bisküvileri elinizle iri kalacak şekilde parçalayın.
- Çırptığınız kremaya bisküviler, damla çikolata, badem ve portakalları ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
- Baton kek kalıbının içerisine streç filmi iyice yerleştirin.
- Karışımı kalıbın içerisine dökün ve spatula ile düzeltin ve streç filmi üzerine kapatın.
- Ardından tatlınızı en az 4 saat Arçelik No Frost Buzdolabı'nın derin dondurucu bölümünde bekletin.
- Donan parfenizin üzerini toz fıstık ve nane yapraklarıyla süsleyin.
- Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.