Rum Mezesi Nasıl Yapılır?

Rum Mezesi Nasıl Yapılır?

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Rum Mezesi Nasıl Yapılır?

Klasik meze tariflerinden farklı bir tarif arıyorsanız Rum mezesi tam size göre!

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 5-6 adet ufalanmış ceviz içi

Tarif:

  1. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan derin tencerenin içine kırmızı mercimek ve suyu ekleyip püre kıvamına gelene kadar mercimekleri haşlayın.
  2. Pişen mercimeğin altını kapatın ve üstüne tereyağını ekleyin.
  3. Kaşığın tersiyle iyice ezerek pürüzsüz kıvama getirin.
  4. Oda sıcaklığına gelen mercimeğin üstüne yoğurt ve sarımsağı ekleyip tekrar karıştırın.
  5. Sosu için; Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan ayrı bir sos tenceresinin içine tereyağı, kırmızı toz biber ve cevizi ilave edip kavurun.
  6. Rum mezeniz hazır.
  7. Hazırladığınız sosu mezenin üstüne ekleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS Gazlı Cam Tablalı Ocak
1
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak