Sade Safranlı Risotto Tarifi

Sade Safranlı Risotto Tarifi

Mucize Lezzetler
Mucize Lezzetler
1.04.2025

Sade Safranlı Risotto Tarifi

Dünyanın en değerli ve en pahalı baharatlarından biri olan safranı bu sefer risotto’da denedik.

Malzemeler:

  • 350 g Arborio pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 su bardağı sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Pirinci yıkayıp süzün.
  2. Soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
  3. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırıp, soğanları soteleyin.
  4. Soğanlar pembeleşince safranı ekleyip birkaç dakika kavurun.
  5. Ardından Pirinci ve sebze suyunu ekleyip 15 dakika ara vermeden karıştırın.
  6. Son olarak parmesan peyniri, tuz ve tereyağını ilave edip iyice harmanlayın.
  7. Sade safranlı risottonuz hazır.
  8. Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi yeni_ankastre_variant_14
3
  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak