Mucize Lezzetler

Sade Safranlı Risotto Tarifi
Sade Safranlı Risotto Tarifi
Dünyanın en değerli ve en pahalı baharatlarından biri olan safranı bu sefer risotto’da denedik.
Malzemeler:
- 350 g Arborio pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 su bardağı sebze suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Maydanoz
Tarif:
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada zeytinyağını kızdırıp, soğanları soteleyin.
- Soğanlar pembeleşince safranı ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Ardından Pirinci ve sebze suyunu ekleyip 15 dakika ara vermeden karıştırın.
- Son olarak parmesan peyniri, tuz ve tereyağını ilave edip iyice harmanlayın.
- Sade safranlı risottonuz hazır.
- Üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.