Mucize Lezzetler

Sebzeli Dana Rosto Tarifi
Sebzeli Dana Rosto Tarifi
Leziz sağlıklı ve besleyici! Sebze ve baharatlar eşliğinde lezzetli rosto...
Malzemeler:
- 800 gr dana nuar
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet soğan
- 2 su bardağı sıcak su
Tarif:
- İlk önce sarımsakları küçük küçük soğanları ise ince ince doğrayın.
- Havuç ve patates ’in kabuklarını soyup dilimleyin.
- Keskin bir bıçak ucu yardımıyla etin üzerine küçük boşluklar açın.
- Sarımsak ve tane karabiberleri boşluklara yerleştirip etin üzerine tuz, karabiber, kekik ve sirke serpiştirin.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta, derin bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Önce soğanları ardından dana nuarı arkalı önlü soteleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin içine dana nuarı ve soğanları koyun.
- Üstüne sıcak su ekleyip, dana nuar’ı Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin yahni-tencere modunda 60 dakika pişirin.
- Dana rostonuz pişerken Arçelik Ankastre Ocak’ta iki ayrı tencerede dilimlediğiniz havuç ve patatesleri haşlayın.
- Haşladığınız sebzeler eşliğinde dana rostonuzu dilimleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!