Mucize Lezzetler

Sebzeli Yılbaşı Tavuğu
Sebzeli Yılbaşı Tavuğu
Bu yılbaşı tavuğu yeni yıl sofrasında renkleriyle hayran bırakacak, lezzetiyle konuşturacak!
Malzemeler:
- 8 parça tavuk baget
- 2 parça tavuk göğsü
- 10 adet bebek havuç
- 15 adet bebek patates
- 8 diş sarımsak
- 3 adet kuru soğan
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 3 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı kimyon
- 3 tatlı kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı su
- 2 dal taze biberiye
Üzeri için;
- Maydanoz
- Nar taneleri
- Turp
Tarif:
- Tavukları ve sebzeleri yıkayın.
- Sarımsakları zeytinyağı ile Arçelik Resital Doğrayıcı’da çekin.
- Derin bir kase içerisine; sarımsaklı zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, biber salçası, limon kabuğu rendesi, kimyon, karabiber, pul biber, su ve tuzu alıp iyice karıştırın.
- Karışımın içerisine tavukları alıp tavukların her tarafına bu sosu bulayın.
- Bebek havuç ve patatesleri de ekleyin.
- Arçelik Ankastre Fırın’ı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Yağladığınız fırın tepsisine önce soğanları dizin ardından sebzeli tavuklu karışımı yayın.
- Taze biberiye dallarını koyup üzerini yağlı kağıt ile kaplayın ve Arçelik Ankastre Fırın’da pişirmeye başlayın.
- 40 dakika sonra Arçelik Ankastre Fırın’ı açıp yağlı kağıdı alın ve üzeri kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra sebzelerle beraber tavukları büyük servis tabağına alın.
- Üzerine ince ince dilimlediğiniz turpları ve nar tanelerini yerleştirin.
- Maydanoz dallarıyla da süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!