Mucize Lezzetler

Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Tarifi
İçerdiği zengin probiyotik ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyan en lezzetli tariflerden...
Malzemeler:
Yogurt için;
- 1,5 litre süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Tarhana çorbası için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal nane
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Biberiye
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, normal yogurt modunu seçip başlatın.
- 1 dakika sonra kapağı açın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda yoğurdunuz hazır.
- Domates ve sarımsakların kabuklarını soyun, biberlerin tomurcuk kısımlarını alın ve malzemeleri irice doğrayın.
- Domates, biber, maydanoz, nane ve sarımsaklarıArçelik Resital Rendeli El Blender Seti’ nin içine koyup iyice karıştırın.
- Unu ve yoğurdu 2 bardak su ile karıştırın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencerenin içine sebzeleri, yogurt ve unlu karışımı ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
- Kaynayınca kalan suyu ekleyin ve tekrar kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kadar pişirin.
- Ateşten almadan önce tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Tarhana çorbanız hazır.
- Üzerine biberiye ekleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!