Mucize Lezzetler

Taze Börülce Tarifi
Taze Börülce Tarifi
Yaz aylarında hafif zeytinyağlıların yerini kolay kolay hiçbir tarif dolduramaz. Taze börülce de o tariflerin gözdesi. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz taze börülce tarifi…
Malzemeler:
- 1 kg taze börülce
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tarif:
- Taze börülceleri yıkayıp ayıklayın.
- Elle veya bıçak yardımıyla baş ve uç kısımlarını atın, kılçıkları varsa temizleyin.
- Temizlediğiniz börülceleri doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup Arçelik Restial Doğrayıcı içerisinde çekin.
- Kuru soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın.
- Arçelik Çok Amaçlı Pişirici Gurme Şef’i 180 derecede sote moduna getirin ve zeytinyağını döküp ısıtmaya başlayın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip sotelemeye başlayın.
- Birkaç dakika soteledikten sonra börülceleri ve domates salçasını ilave edin.
- Ardından domatesi, tuz, toz şeker, karabiber ve toz kırmızıbiberi ilave edin.
- Son olarak sıcak suyu da ekleyip Arçelik Çok Amaçlı Pişirici Gurme Şef’in kapağını kapatın.
- Arçelik Çok Amaçlı Pişirici Gurme Şef’i tencere / yahni modunda yüksek basınca alın ve 15-20 dakika pişirin.
- Pişirme işlemi bitince Arçelik Çok Amaçlı Pişirici Gurme Şef’i soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
- Zeytinyağlı taze börülcenizi ister soğuduktan sonra isterseniz de sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!