Mucize Lezzetler

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi
Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi
En lezzetli sebzelerle yapılan sağlıklı yoğurtlu kabak çorbası...
Malzemeler:
- 1 su bardağı ekşi yoğurt
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin;
- Kıtır ekmek
- Kırmızı pul biber
- Dolmalık fıstık
Tarif:
- Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
- Metal kabın içine sütü ekleyin ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
- Ardından yoğurt butonuna basıp, ekşi modu seçip başlatın.
- Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
- 5 saat sonunda ekşi yoğurdunuz hazır.
- Metal kabı Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içinden çıkarıp kapağını kapatın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 12 saat dinlendirin.
- Ardından kabak, patates ve soğanın kabuklarını doğrayıp aynı boyda küp şeklinde kesin.
- Sebzeleri Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan tencereye ekleyin ve üzerine zeytinyağı, tereyağı ve tuzu ekleyin.
- Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Bu sırada sebzelerin renk almamasına özen gösterin.
- Sebzeler yumuşayınca üzerine 6-7 bardak kaynar su ekleyin ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Hazırladığınız ekşi yoğurdu geniş cam kasede bir kaşık yardımı ile çırpın ve kaynayan çorbadan azar azar ilave ederek yoğurdu ılıklaştırın.
- Ardından ılık yoğurdu çorbaya döküp karıştırın.
- Son olarak karabiberle tatlandırıp Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ tan alın.
- Yoğurtlu kabak çorbanız hazır.
- Yoğurtlu kabak çorbasının üzerini kıtır ekmek, kırmızı pul biber ve dolmalık fıstık ile süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun!