Mucize Lezzetler

Zencefilli Tarçınlı Cupcake Tarifi
Zencefilli Tarçınlı Cupcake Tarifi
Hem kokusuyla hem de lezzetiyle çay ve kahve saatlerimizi şenlendirecek cupcake tarifi…
Malzemeler:
Kek için:
Kek için:
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 170 g un
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1/2 tatlı kaşığı muskat rendesi
- 224 g labne peyniri
- 1/4 su bardağı erimiş tereyağı
- 200 g pudra şekeri
- Bir fiske tuz
- Derin bir kasede un, kabartma tozu, tarçın, zencefil, karbonat, tuz ve muskatı karıştırın; kenara alın.
- Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde tereyağını şekerle beraber krema haline gelene kadar iyice çırpın.
- İçerisine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Pekmez, süt, vanilyayı da ekleyin çırpın.
- Üzerine hazırladığınız unlu kuru karışımı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Muffin kağıtlarını kapların içine yerleştirin.
- Hazırladığınız kek karışımını kalıpların içine boşaltın.
- 180 derecede önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Kreması için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde tereyağını labne peyniri ile çırpın.
- Üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun ve cupcake'lerinizin üzerini süsleyin.