Su Sebilini Temizlemenin 5 Yolu: Su Sebili Nasıl Temizlenir?
İstediğiniz sıcaklıkta ve taze su içebilmenize olanak sağlayan su sebilleri, oldukça pratik ve işe yarar ev aletlerinden biri.
Dayanıklı malzeme ve güvenilir elektrik aksamına sahip olan Arçelik Su Sebili modelleri; ofis, okul, spor salonu ve ev gibi ortamlarda sıcak ve soğuk su ihtiyacı için son derece uyguncihazlardandır. Cihazın kapalı bir sisteme sahip olması suyun olumsuz dış etkenlerden korunmasını ve kirlenmesini engellemektedir. Bu sebeple su sebilinizi düzenli aralıklarla ve uygun yöntemlerle temizlemenizi öneriyoruz.
Bu sebeple su sebil temizliğini kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacak 5 adımı sizler için bir araya getirdik. Haydi başlayalım!
Su Sebili Ne Sıklıkla Temizlenir?
Su sebilinizi temizlemeden önce sebil temizliği hakkında birkaç detaydan bahsetmek istiyoruz. Öncelikle su sebilleri günün hemen her vaktinde kullanıldığı için sebil temizliğini ne zaman yapmanız gerektiği konusunda kararsızlıklar yaşayabilirsiniz.
Su sebillerinin temizlenme sıklığını belirleyen faktör, sebillerin kullanılma sıklığı. Ofis ya da iş yeri gibi yoğun kullanımın söz konusu olduğu yerlerde kullanılan su sebilleri, ev ortamında kullanılan sebillere oranla daha çok kirlenir. Bu sebeple iş yerlerinde bulunan sebillerin daha sık temizlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz.
Evlerinizde kullandığınız sebilleri her 3 ayda bir temizlemenizi öneriyoruz. İş yerlerindeki sebilleri ise 2 ay sonrasında temizleyebilirsiniz.
Su Sebilinin Temizlenmesi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
Su sebilini temizlemeden önce doğru temizlik malzemelerini temin ettiğinize emin olmalısınız. Sebilinizi temizlerken insan sağlığına zarar verebilecek maddeler kullanmaktan kaçınmalı ve temizlik aşamasında tüm koruyucu önlemleri almalısınız.
Çamaşır suyu ve deterjan gibi temizlik ürünleri, sebilinizi temizlerken kullanmaktan kaçınmanız gereken malzemelerdir. Bu ürünler yoğun kimyasal bileşenlere sahip olduğundan sebilin içinde kalmaları tehlike yaratabilir. Bu zararlı maddelerin içme suyuna geçmesi, ortaya istenmeyen durumların çıkmasına sebep olabilir.
Bu sebeple su sebili temizliği için özel olarak üretilmiş ürünleri tercih etmeniz gerekir. Su sebili temizleme solüsyonu adı verilen bu temizlik malzemeleri, insan sağlığına zarar vermeden sebillerin temizlenebilmesine imkan tanır.
Temizlik malzemelerinizi temin ettikten sonra sebilinizi temizlemek için yumuşak bir dokuya sahip olan bir bez veya süngere ihtiyacınız var. Sebilde ulaşamadığınız yerleri temizlemek için ise tek kullanımlık bir diş fırçasından yardım alabilirsiniz.
Evde Su Sebili Temizliği Nasıl Yapılır? Evde Uygulayabileceğiniz Pratik Öneriler
Evinizde kullandığınız su sebilini teknik servislerden yardım almadan kolaylıkla temizleyebilmeniz mümkün! Aşağıdaki adımları uygulayarak su sebilinizi temizleyebilir, böylece tertemiz ve taze sular tüketmeye başlayabilirsiniz.
Doğru temizlik malzemelerini temin etmenizin ardından ilk olarak su sebilinin fişini çekmelisiniz. Temizlik aşamasında nemli bezler kullanmanız gerektiğinden, cihazın elektrik aksamının size zarar vermemesi için bu adıma özellikle dikkat etmenizi öneririz. Cihazın fişini çektiğinizden emin olduktan sonra aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.
Sebilin İçindeki Suyu İyice Boşaltın
Su sebiline takılı olan ya da sebilin içinde bulunan damacanayı çıkarın. Bazı durumlarda damacanayı çıkarsanız da cihazın içinde su kalabilir. Bu sebeple su doldurma butonuna basın ve cihazın içindeki suyun tamamının boşalıp boşalmadığını kontrol edin.
Temizlemeye Başlayın
Quick&Shine Su Sebili Temizleme ve Hijyen Solüsyonu’nu sebilin su haznesine döktükten sonra musluk suyu ile tamamen doldurun.
Su Sebilinin her musluğundan boş bir şişe ile su alınarak makinenin haznesine üstten dökerek Quick&Shine Su Sebili Temizleme ve Hijyen Solüsyonu’nunun depolara karışmasını sağlayın.
30 dakika bekledikten sonra su sebilinin sıcak, soğuk ve tahliye musluklarından tüm suyu boşaltın.
İyice Durulayın
Temizlik işleminin ardından makineyi çalıştırmak için acele etmeyin. Su sebilinin su haznesini temiz su ile doldurup 10 dakika bekleyin ve her musluktan tüm suyu boşaltarak durulama işlemini yapın. Elektrik aksamının zarar görmemesi için cihazın tam olarak kuruduğundan emin olmadan su sebilini fişe takmayın.
Kullanma Zamanı
Temizlik, durulama ve kuruma işlemi bittikten sonra sıra geldi su sebilini fişe takmaya. Artık dolu damacanayı su sebiline takıp kullanmaya başlayabilirsiniz.
Dikkat: Su Sebili Temizlenmezse Ne Olur?
Su sebilinizi düzenli olarak temizlemezseniz cihazın içindeki suyun tadının kötüleştiğini fark edersiniz. Bu kötü tat, sebilin kirlenmesine bağlı olarak ortaya çıkan bakterilerin suya bulaşması sebebiyle oluşur.
“Su sebili neden koku yapar?” sorusunun cevabı da sebillerin düzenli olarak temizlenmemesidir. Düzenli ve detaylı bir şekilde temizleyen sebillerin içinde zararlı atıklar biriktiğinden, bu cihazların dış ortama kötü kokular yaydığı görülür.
Kirli su sebilleri, zararlı mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam sağlar. Bu içtiğiniz suyun içinde vücudunuz için zararlı olan malzemelerin yer alacağı anlamına gelir.
Su sebillerini düzenli olarak temizlememek, aynı zamanda cihazın içinde kireç gibi insan sağlığı için zararlı olan malzemelerin birikmesine neden olur. Bu durum hem sağlığınız, hem de cihazınız için oldukça zararlıdır. Sebilin içinde biriken kireç zamanla katılaşır ve cihazın tam performansla çalışabilmesini engeller. Temizliğin uzun süre aksatılması ise su sebillerinin geri döndürülemeyecek şekilde bozulmasına neden olur.
Bu sebeple su sebilinizin uzun ömürlü kalmasını sağlamak için temizliği elden bırakmamanız gerekir.
Bonus: Su Sebilinin Kirlendiği Nasıl Anlaşılır?
Öncelikle kirlenme belirtilerini fark etmeden su sebillerinizi düzenli olarak temizlemeniz gerektiğini belirtmemiz gerekir. Fakat bazı durumlarda sebilleri temizlemeyi unutabiliriz. Bu zamanlarda sebilinizin aşağıdaki belirtileri göstermesi, temizlik malzemelerini raftan çıkarmanız gerektiği anlamına gelebilir:
- Sebilin içindeki suyun tadının ve kokusunun değişmesi
- Suyun bulanıklaşması
- Suyun içinde tortu ya da çökeltilerin gözlenmesi
- Su akışının yavaşlaması
- Sebilin içinde lekeler oluşmaya başlaması
Su sebili temizliği hakkında bilgiler verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de yazımızı detaylı bir şekilde inceleyip ilgili adımları uygulayarak sebillerinizi temizleyebilir ve temiz sular tüketerek sağlıklı bir hayat sürmeye devam edebilirsiniz.
Sağlığınızı ve doğayı önemseyen politikalara uygun olarak üretilen Arçelik Teknolojilerini incelemek ve su sebillerinin kullanımı hakkında daha fazla bilgi almak için ise web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.