Hardallı Somon Tarifi

Hardallı Somon Tarifi

En yüksek besin değerine sahip balıklardan biri olan somonu vereceğimiz hardal sosuyla denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz!

Malzemeler:

  • 2 parça Norveç somon fileto
  • 3 yemek kaşığı dijon hardalı

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 4-5 dal roka
  • 2 dilim kurutulmuş portakal

Tarif:

  1. Sosu için tüm malzemeleri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisine alın.
  2. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice çekin.
  3. Sosunuzu kenara alın.
  4. Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  5. Somonları koyun ve üzerine de yağlı kağıt serin.
  6. 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen somonu servis tabağınıza alın, üzerine hazırladığınız sostan dökün.
  8. Tabağın kenarlarına küçük kaşık yardımıyla dijon hardalları koyun.
  9. Somonunuzu roka yaprakları ve kurutulmuş portakal dilimleriyle süsleyip servis edin.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital

  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var

9785 BG Grion (Gri Cam)

  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!