Malzemeler:
• 600 g dana kıyma
• 1 adet yumurta
• 1 adet kuru soğan
• 1 diş sarımsak
• 2 dilim bayat ekmek içi
• Yarım su bardağı süt
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı yenibahar
Kızartmak için;
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1,5 su bardağı et suyu
• 2 yemek kaşığı krema
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Tarif:
• Köftede kullanacağınız ekmek için parçalara ayırdığınız ekmekleri sütle ıslatıp yumuşatın.
• Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine kıymayla beraber rendelediğiniz soğanı ve sarımsağı alın.
• Üzerine yumurta, sütle yumuşattığınız ekmek içi, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
• Hazırladığınız köfte harcından cevizden küçük köfteler hazırlayın ve bir borcamın içine alın.
• Üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar Arçelik No Frost Buzdolabı'nda dinlendirin.
• Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız tavaya zeytinyağını alın ve kızdırın.
• Dinlendirdiğiniz köfteleri bu yağda iyice kızartın.
• Kızarttığınız köfteleri bir kenara alın.
• Aynı tavaya sosu yapmak için tereyağını ilave edin.
• Kızdıktan sonra üzerine unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
• Azar azar sıcak et suyunu ve nişastayı da ekleyip devamlı karıştırarak topaklanmadan pişirin.
• Sosa tuz, karabiber ve kremayı ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatın.
• Kenara aldığınız köfteleri bu sosa ekleyin ve karıştırın.
• Servis tabağınıza alın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!