Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz Reçeli Tarifi

Karpuz kabuklarını yumuşatarak şerbet kıvamına gelen, lezzetli karpuz reçeli tarifi.

Malzemeler:

  • 7 dilim karpuz kabuğu
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 avuç nar çiçeği

Üzeri için;

  • Taze nane

Tarif:

  1. Karpuzun kabuklarını iyice yıkayıp, içindeki çekirdekleri temizleyin.
  2. Ardından karpuzları yarım ay şeklinde kesin.
  3. Karpuz kabuğunun dışındaki sert kısımları soyacak yardımıyla soyun.
  4. Kestiğiniz karpuzları küçük parçalar halinde dilimleyin.
  5. Arçelik Gurme Şef Pro Çok Amaçlı Pişirici ’yi reçel programına alıp içine karpuz dilimleri, şeker, su, limon suyu, karanfil ve bir avuç nar çiçeğini ekleyip 45 dakika pişirin.
  6. Karpuz reçeliniz hazır.
  7. Soğuduktan sonra üzerine taze nane serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251

  • Ön Tanımlı Program : 0
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!