Kıbrıs Köftesi Tarifi

Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden biri olan Kıbrıs köftesi tarifini sizin için denedik.

Zorluk: Kolay

Süre: 30-60 Dakika

Porsiyon: 4-6 kişilik

Pişirme Tekniği: Tost makinesi

Mutfak: Türk mutfağı

Kullanılan ürünler;

Malzemeler:

  • 4 adet patates
  • 400 g köftelik kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 tutam kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kuru kekik

Üzeri için;

  • Süzme yoğurt

Tarif:

  1. Öncelikle sağan ve patatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Maydanozu ise ince ince kıyın.
  3. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine rende patates, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, kişniş, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve kuru kekiği ilave edip iyice karıştırın.
  4. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve köfte şekli verin.
  5. Arçelik Gurme Profesyonel Tost Makinesi ’ni ızgara moduna alıp şekil verdiğiniz köfteleri içine dizin.
  6. Ardından köfteleri arkalı önlü 20 dakika pişirin.
  7. Kıbrıs köfteniz hazır.
  8. Süzme yoğurt eşliğinde köftelerinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MM 9042 DS Gurme Profesyonel

  • Güç : 1000 W
  • Gövde Malzemesi : Döküm
  • Hız Ayarı : 12
  • Dijital Zaman Ayarlayıcı : Var
  • Yoğurma Ucu : Var
  • Çırpma Ucu : Var
  • Çiğ Köfte Aksesuarı : Var

TM 9046 S Gurme Profesyonel

  • Güç : 2400 W
  • Dilim Kapasitesi : 6
  • Pişirme Yüzeyi : Döküm Üzeri Seramik Kaplama
  • Sıcaklık Ayarı : 4
  • Izgara Özelliği : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!