Malzemeler:
• 600 g domates
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı sıcak su
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 paket krema
Üzeri için;
• Kaşar peyniri rendesi
Tarif:
• Arçelik Ankastre Ocak'ta tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.
• Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya başlayın.
• Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
• Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin.
• Domatesler kıvam alınca üzerine sıcak suyu ilave edin ve kapağını kapatıp kaynayana kadar altını kıstığınız Arçelik Ankastre Ocak'ta pişirin.
• Kaynadıktan sonra kapağını açın ve kremayı ekleyin.
• Üzerine baharatları, tuzu ve kremayı da ilave edip karıştırın ve ocağın altını kısıp 3-4 dakika daha pişirin.
• Servis kasesine aldığınız çorbanızın üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!