Malzemeler:
• 1 su bardağı siyah pirinç
• 3 su bardağı su
• 5 dal yeşil soğan
• 1/4 demet dereotu
• 1/4 demet maydanoz
• 5 adet kuru kayısı
• 7 adet ceviz içi
Sosu için;
• 1 adet limonun suyu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
• Lor peyniri
Tarif:
1. Pirinçleri yıkayın.
2. Yeşillikleri ince ince doğrayın.
3. Kayısı ve cevizi de kabaca doğrayın.
4. Salatanın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
5. Yıkadığınız pirinçleri Arçelik Ankastre Ocak'ta 3 su bardağı suda haşlayın.
6. Haşladığınız pirinçleri süzün ve bir salata kasesine alın.
7. Üzerine doğradığınız yeşillikleri, kuru kayısı ve cevizleri koyun.
8. Hazırladığınız sos karışımını da döküp iyice karıştırın.
9. Son olarak lor peynirini döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!