Tatlı Patates Cipsi Tarifi

Tatlı Patates Cipsi Tarifi

Bildiğiniz patates kızartmalarını unutun; bu bambaşka! Tatlı patatesin kendine özgü tadıyla yağ çekmeden fırında pişen bu cips tarifine bayılacaksınız.

Malzemeler:

• 3 tane tatlı patates
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı sarımsak tozu
• 1 tatlı kaşığı kajun baharatı 
• Mayonez
• Ketçap 
• Taze biberiye 

Tarif:

1. Arçelik Ankastre Fırın’ı 200 derecede ısıtın.
2. Tatlı patatesleri iyice yıkayıp soyun.
3. Patatesleri uzun uzun doğrayıp üzerine mısır nişastası döküp karıştırın.
4. Zeytinyağı, tuz, sarımsak tozu ve kajun baharatını da ekleyip iyice karıştırın.
5. Yağlı kağıt serdiğiniz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine sosladığınız patatesleri alıp üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin.
6. Arçelik Ankastre Fırın’da 30 dakika kontrollü olarak pişirin.
7. Servis tabağına aldığınız patateslerin yanına mayonez ve ketçap koyun.
8. Taze biberiye dallarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

AFC 470 D

  • Motor Teknolojisi : Smart Aero Pro
  • Homewhiz : Wi-Fi
  • Buharlı Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!