Adını lezzet bombasına yakışır şekilde alan atom, damağınızda enfes bir tat bırakacak. Sofranızda lezzetli bir patlama yaşatacak olan bu tarifi sizin için denedik.
Malzemeler:
Yoğurt için;
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı yoğurt
Atom için;
1 su bardağı süzme yoğurt
5 adet kuru arnavut biberi
2 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Tarif:
Tadı Var® Probiyotik Yoğurt ve Kefir Makinesi ‘nin içine metal kabı yerleştirin.
Metal kabın içine süzme aparatını ekleyip sütü koyun ve lezzet sensörünü takıp kapağı kapatın.
Ardından yoğurt butonuna basıp, normal yoğurt modunu seçip başlatın.
Yoğurt ile mayalandırıp bir tur karıştırın ve tekrar kapağı kapatıp mayalanmaya bırakın.
5 saat sonunda süzme yoğurdunuz hazır.
Kapağı açıp süzgeçi kaldırın ve süzme aparatının tutamaklarını metal kap tutamaklarının üzerine gelecek şekilde döndürüp yerleştirin.