Sayfanın başına ulaştınız.

Acuka

İster hafta sonu kahvaltılarına ister ara öğüne, bir dilim kızarmış ekmek üstüne nefis acuka sos tarifi!

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 tatlı kaşığı susam
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tarif:

  1. Zeytinyağını Arçelik Ankastre Ocak'ta küçük bir tavada kızdırın. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları rendeleyin. Domates ve biber salçalarını ekleyip kısık ateşte, kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. İnce çekilmiş ceviz içini de ekleyip yağının çıkması için karıştırın.
  3. Ardından; susam, kimyon, pul biber, taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika kadar karıştırdıktan sonra salça karışımını ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  4. İnce çekilmiş bayat ekmek içiyle kıvamını ayarladığınız kahvaltılık sosu önceden sterilize edilmiş cam kapaklı bir kavanoza alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip kapağı kapalı kavanozda Arçelik No Frost Buzdolabı'nda muhafaza edin.
  5. Hazırladığınız bol baharatlı kahvaltılık sosu, ekmek dilimleri üzerine sürüp sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

OCL T 651 EG Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Gri Cam Yüzey (Grion)
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak

284630 EI

  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Kapı Yönü Değiştirme : Yok
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!