Sayfanın başına ulaştınız.
Bademli Pilav Tarifi
Tane tane pirincin lezzeti, tereyağında kavrulmuş bademlerle buluşuyor, sofranıza lezzet ve keyif katıyor.
Tarif:
- 1 su bardağı yasemin pirinci
- 1,5 su bardağı sıcak et suyu
- 100 g çiğ badem
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif:
- Bademleri temiz bir kaba koyarak üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kabuklarının yumuşaması için 7-8 dk. kadar bekleyin.
- Yumuşayan kabukları temizleyin.
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi 180 °C'de Sote moduna alın ve içerisine tereyağı ve bademi ekleyip renkleri dönene kadar soteleyin.
- 4-5 defa temiz su ile yıkayarak fazla nişastasından arındırdığınız pirinçleri hazneye alın ve soteleme işlemine devam edin.
- Pirinçler şeffaflaştığında sıcak et suyunu ilave edin.
- Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekledikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatın ve Buharda Pilav modunda çalıştırın.
- Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
MC 6056 I Gurme Şef®
- Ön Tanımlı Program
: 10
- Basınç Kontrolü
: Var
- Tandır Aparatı
: Var
- Sıcak Tutma
: Var
- Tencere Kapasitesi
: 5.5 L
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!