Sayfanın başına ulaştınız.

Bademli Pilav Tarifi

Tane tane pirincin lezzeti, tereyağında kavrulmuş bademlerle buluşuyor, sofranıza lezzet ve keyif katıyor.

Tarif:

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1,5 su bardağı sıcak et suyu 
  • 100 g çiğ badem 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif:

  1. Bademleri temiz bir kaba koyarak üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve kabuklarının yumuşaması için 7-8 dk. kadar bekleyin.
  2. Yumuşayan kabukları temizleyin.
  3. Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi 180 °C'de Sote moduna alın ve içerisine tereyağı ve bademi ekleyip renkleri dönene kadar soteleyin.
  4. 4-5 defa temiz su ile yıkayarak fazla nişastasından arındırdığınız pirinçleri hazneye alın ve soteleme işlemine devam edin.
  5. Pirinçler şeffaflaştığında sıcak et suyunu ilave edin.
  6. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekledikten sonra Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’nin kapağını kapatın ve Buharda Pilav modunda çalıştırın.
  7. Pişirme işlemi bitince, Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın.
Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

MC 6056 I Gurme Şef®

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
promotion bundle
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!
promotion bundle
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!