Balkabağı Risotto Tarifi

Balkabağı Risotto Tarifi

Doyuruculuğu yüksek olan İtalya'nın en ünlü tariflerinden risottoyu bal kabağıyla pişirmeyi denediniz mi?

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı arborio pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı bal kabağı
  • 4 yemek kaşığı parmesan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber

Üzeri için;

  • Nar
  • Küp parmesan
  • Taze kekik

Tarif:

  1. İlk olarak bal kabaklarınızı ve soğanı küçük küçük küp parçalar halinde doğrayın.
  2. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan tencerede zeytinyağını hafif kızdırın.
  3. Soğan ve balkabaklarını soteleyin.
  4. Ardından pirinci koyup biraz kavurun.
  5. Karışımın üzerine biraz sebze suyu döküp çekmesini bekleyin.
  6. Pirinçler kremamsı bir hale büründükten sonra parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  7. En son sebze suyunun tamamını döküp çekene kadar bekleyin.
  8. Nar, parmesan ve kekik serpiştirerek balkabağı risottonuzu servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : ExpertClean
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!