Sayfanın başına ulaştınız.
Bigadiç Güveci Tarifi
Balıkesir'in en meşhur lezzetlerinden...
Malzemeler:
- 3 adet kuzu kol (parçalara bölünmüş)
- 3 adet orta boy soğan
- 2 adet kapya biberi
- 1 baş sarımsak
- 5 adet kabukları soyulmuş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tarif:
- İlk olarak soğan, biber ve domatesleri iyice yıkayıp halka şeklinde doğrayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine soğan, biber ve domatesleri koyun.
- Üstüne etleri ilave edin.
- En son sarımsak ve baharatları etlerin her yerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 1 saat 20 dakika pişirin.
- Bigadiç güveciniz hazır.
Afiyet Olsun!
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!