Bigadiç Güveci Tarifi

Balıkesir'in en meşhur lezzetlerinden...

Malzemeler:

  • 3 adet kuzu kol (parçalara bölünmüş)
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biberi 
  • 1 baş sarımsak
  • 5 adet kabukları soyulmuş domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tarif:

  1. İlk olarak soğan, biber ve domatesleri iyice yıkayıp halka şeklinde doğrayın.
  2. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içine soğan, biber ve domatesleri koyun.
  3. Üstüne etleri ilave edin.
  4. En son sarımsak ve baharatları etlerin her yerine serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 1 saat 20 dakika pişirin.
  6. Bigadiç güveciniz hazır.

Afiyet Olsun!

  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!